8. heinäkuuta 2012

paras meikkivoide? help!

En ole käyttänyt nestemäistä meikkivoidetta kolmeen vuoteen, joten voitte kuvitella, että olen ihan sormi suussa kosmetiikkahyllyllä. Varteenotettavia meikkivoidemerkkejä on kymmeniä; koostumuksia, sävyjä ja lupauksia satoja.

Olen sutinut naamaani The All Natural Facen jauhemaista mineraalipohjaa sävy True beige, vaikken ole välttämättä kokenut sitä parhaimpana koostumuksena tai sävynä. Olen pitänyt kyllä TANFin mineraalipohjasta sen kiillottomuuden (ilman puuteria!), luonnollisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi, mutta juhla- ja kuvausmeikissä naama näyttää välillä huonosti peitetyltä tai kerrostettuna paklatulta. Uuden meikkipohjan löytäminen on vain niin hankalaa ja työlästä tyhjältä pohjalta, ilman mitään testereitä tai suositteluja.

Olisiko se joku näistä suosituista meikkivoiteista?

Mitä sitten meikkivoiteeltani haluaisin?

1. Luonnollisuus. En sitten yhtään tykkää pakkelinaamasta - edes juhlameikissä.
2. Kiillottomuus, mutta hohtavuus. Liekö tämä mahdoton kombinaatio? Haluaisin siis, että tuote sopii seka/hieman rasvoittuvalle iholleni, eikä kiiltäisi kovin helposti, mutta ettei se myöskään olisi epäluonnollisen matta. Siis sellainen terve, elävä hohto/kuulto olisi ok. Mutta ei kiilto.
3. Oikea sävy. Sävyn löytyminen on aina vaikein osuus. En ihan tarkkaan tiedä ihoni sävyä, mutta  kelta- ja beigepohjaiset sävyt sopivat kasvoihini paremmin kuin punapohjaiset. Iho on vaalea, muttei ihan vaalein, mitä sävyistä löytyy. Joku vaalea beige on varmaan aika lähellä.
4. Ihon tasoitus/ kevyehkö peittävyys. Kasvojeni iho on melko hyvässä kunnossa. Pääasiallinen peitettävyys tulisi ihon sävyssä, joka joskus heittelee punertavasta vihertävään. Minulla on myös pisamia, jotka saavat näkyä, mutta esimerkiksi suunpielessä ne näyttävät joskus epäsiistiltä. Joskus kuvissa näkyy myös inhottavasti ihohuokoset. Silmänaluset, nenänpielet ym. peitän toki peiteaineella.
5. Hinta alle 30e. Mielelläni en maksa yli 15 euroa meikkivoiteesta, mutta jos löytyisi joku täydellinen koostumus ja sävy, niin kyllä se saa jo yli parinkympin mennä.
6. Saatavuus Suomesta. TANFia hankin Jenkeistä ja ennakointi tuotteen loppumisessa ei aina ollut ihan sujuvaa ja usean viikon odottaminen rasittavaa. Haluaisin päästä testaamaan tuotetta lähi-Sokoksella tai Kicksissä.


Lyhyesti:
Puolipeittävä ja kerrostettava luonnollinen, kenties kuultava, mutta matta ja hyvin tasoittava meikkivoide vaaleanbeigelle sekaiholle, jota saa Sokokselta ja maksaa alle 30e :D Impossible?

Tässä kuvaan astutte te.
Varmasti useampi lukija käyttää jotakin meikkipohjaa vakiona, joista haluaisin nyt kuulla :) Jos suosittelette, niin haluaisin myös kuulla, mitä ominaisuuksia meikkivoiteelta/pohjalta löytyy (peittävä, puolipeittävä, luonnollinen, kiiltävä, himmeä, matta, tahraamaton, tahraava, paksu, ohut jne...). Suurkiitos, jos viitsitte vinkata!


Kuvat valmistajien, hinnat Sokoksen verkkokauppa

15 kommenttia:

  1. Yksi meikkivoide, joka täyttäisi kaikki vaatimuksesi 100% on ilman muuta MSCHIC Natural Beauty Foundation. Maksaisikin just alle 30€ (eli 29€) ;)

    Onko ainut miinus sitten se, että sitä ei saa Sokokselta..? Ehkä jos pääsisit testaamaan tätä johonkin liikkeeseen jossa tätä myydään? Ei muuta kuin merkin kotisivuilta katsomaan jälleenmyyjä :) Oikeasti, tämä on juuri sitä mitä noissa "haluissasi" kirjoititkin. Ja tuotetta tosiaan saa Suomesta, joko jälleenmyyjiltä tai netistä tilaamalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Olenkin kuullut MSCHICin pohjista vain hyviä juttuja :) Sokos nyt oli lähinnä vain siksi, että en haluaisi ostaa sikaa säkissä, vaan testeri tai testailu olisi pakollinen toimenpide ainakin oikean sävyn löytymiseksi. Joensuu on tällaisisten tuotteiden kanssa vielä niin tuppukylä x.x Laitan tuon kuitenkin korvan taakse, jos jostain lähistöltä löytyisikin MSCHICiä! Heiltä ei taida saada testereitäkään tilattua...

      Poista
  2. Ehottomasti Lily Lolon mineraalimeikki ! sillä saa kerrostamalla enemmän peittävyyttä, mutta tarvittaessa ohuen peiton :) Löytyy pretty.fi sivustolta n. 25e, mutta ite oon tykästyny ulkomailta tilata http://www.feelunique.com/ sivulta, saa kympin halvemmalla tilattua, ja menee n. viikko ko tullee postiin :) Mutta tälle meikkivoiteelle pittää sitte se Kabuki suti ostaa, mutta niitä saa aika edulliseen hintaanki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lily Lolostakin olen kuullut kehuja, mutta se tilattavuus raastaa sieluani :D Sitä voisin kuitenkin harkita tuon The All Naturalin tilalle, kun mineraalipohjaan olen kuitenkin tottunut. Nestemäistä kaipailen juurikin noihin peittävämpiin iltameikkilöihin :)

      Poista
  3. Mineraalit ei toimi kuvaus- ja juhlameikeissä läheskään yhtä hyvin kuin nestemäiset :((BareMinerals on kyllä paras, vaikkakin muita mineraalimerkkejä hiukan kalliimpi..) Max Factorin Lasting Performancea olen kuullut käyttävän vain aknesta kärsivät, joten se on varmastikin liian paksua sinulle :)

    Parhaimmaksi markettimeikkivoiteeksi olen todennut Fit Men. Sävyjä on hyvä valikoima ja oman sävyn löytäminen helppoa. Keltapohjaisille 0-päättyinen ja punapohjaisille 5-päättyinen sävy, todella vaaleitakin on löytyy. Peittävyys on kerrostettava ja mukana tulee kaunis kuulto. Pinta vaan saattaa jäädä hieman tahmeaksi alkuun levityksen jälkeen, mutta ongelman voi ratkaista joko odottamalla, levittämällä kevyesti puuteria tai ihan vaan olemalla ihotyypiltään kuiva :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen myös todennut, ettei ainakaan edullisimmilla mineraalimeikeillä tehdä kovin tasaista kuvausmeikkiä.

      Okei, ehkä se Lasting Performance ei ole sitten minua varten :) Peittävyys ei siis haittaa, mutta jos se on liian tuhtia, niin se varmasti vaikuttaa myös käyttömukavuuteen ja luonnollisuuteen.

      Fit me:tä en ole päässyt vielä testeröimään, koska en osaa valita sitä pirhunan sävyä, joka pitäisi olla niin helppo valita :D Minusta siinä ei ole yhtään ihoni sävyistä vaihtoehtoa, mutta ehkä se sulaisi sitten kasvoihin, jos pääsisi kokeilemaan. Pitäisköhän marssia meikittä kauppaan ja vetäistä vaan kylmästi eri meikkivoiteita naamalle :D

      Poista
  4. Mä käytin Lastin Performancea monta tuubia noin 5-4 vuotta sitten. Se pysyy hyvin ja peittää ihan mukavasti, mutta on matta. Fit Me ei peitä ihan yhtä paljon ja jättää sellaisen luonnollisen "devy" pinnan, mutta ainakin, mulla se tuntuu kasvoilla todella raskaalta ja epämiellyttävältä (http://blackkohl.blogspot.fi/2012/03/sovi-muhun.html).

    Mun tekisi niin mieli suositella sulle Chanelin Vitalumière Aquaa, se sopisi kaikkiin noihin vaatimuksiin paitsi hintaan. (http://blackkohl.blogspot.fi/2011/10/chanel-vitalumiere-aqua.html). Markettipuolelta kannattaa tsekata L'Oréalin uusi Lumi Magique meikkivoide, se jättää todella kauniin ja "devyn" pinnan ja sellaisen kauniin terveen hehkun.

    Mulla on rasvoittuva t-alue ja käytän aina luonnollisen pinnan jättävien meikkivoiteiden kanssa pohjustajaa, ilman pohjustajaa nenä ja osta alkaa kiillellä ihan liian nopeasti mun makuun, mutta pohjustajan kanssa meikkivoide pysyy kauemmin siistinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaikista vinkeistä!

      Nyt kyllä sait tuon Vitalumière Aquan kuulostamaan tosi hyvältä sijoitukselta. En välttämättä tarvitse meikkivoidetta jokapäiväiseen käyttöön. Mineraalipohja välttää ihan hyvin töissä ja muissa menoissa, mutta silloin kun haluaisin panostaa meikkiin silloin tällöin kaipaisin parempaa pohjaa, johon voi luottaa. Ei siis tuo hinta välttämättä ole järjetön este (palkkapäivän aikaan), jos tuote vaan miellyttää ja oikea sävy kolahtaa :)

      Olen käyttänyt The All Natural Facen meikkiprimeriä, mutta mineraalipohjan kanssa se on ainakin minulla tarpeeton + en tiedä tämän merkin pohjustajista muutenkaan... Nestemäisen meikkivoiteen kanssa varmasti olisi paljon hyötyä! Olisiko sinulla jotain (edullisempaa) suositeltavaa pohjustajaa?

      Poista
    2. Mä oon tykännyt Goshin Velvet Touch primerista ja Inglotin Makeup Basesta. Kummatkin on sellaista kirkasta ja todella mattaisen pinnan jättävää silikonimönjää ;) Molempien hinta pyörii siellä 20€ tietämillä. Molemmat pidentää meikinkestoa ja pitää t-alueen pidempään siistinä ja kiillottomana.

      Poista
  5. Mites muuten Lumene Hydra Drops (14,90€)? Sitähän on hirveästi kehuttu.

    VastaaPoista
  6. Miulla on ihan samat kriteerit meikkarille, joten voin myöskin suositella Lumenen meikkivoidetta. Sellainen sininen puteli, olikohan joku double stay...Sopivan peittävää ja kuultavaa. Miulla on aika epätasainen ihonväri, niin tolla sai tasoitettua, muttei tullut sellaista naamaria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. double stay meikkivoide on täälläkin käytössä sillon ku en halua käyttää oriflamea :)

      Poista
  7. Omaan kuivaan ihoon sopii eriomaisesti , jo vuosia käyttäneenä LdB:n Bronze,kevyesti säväyttävä päivävoide. Olen tykännyt tästä niin. Täältä maalta vaan en sitä mistään löydä ja äiti tuonnut hesasta. Nyt vaan tykkäisin löytää jonkun luomu vaihtoehdon, vaikka kovasti epäilen ettei tätä voita mikään...eli nyyh

    VastaaPoista
  8. SIIS LÖYSIN IHANAN MEIKKIVOITEEN !

    VastaaPoista
  9. se on yks maybellinen

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita <3