21. kesäkuuta 2010

Farkut 9,90e

Tästä piti tulla kympin farkkujen esittely/mainostuspostaus, mutta huomasin, ettei kamerallani ole niin yksinkertaista saada edustuskuvia jostain tietystä ruumiinosasta. Etenkin kun kyseessä ovat minun epämuodostuneet jalkani ja Leveä lantioni... Laajakulmakamerassa on huonojakin puolia. Itseasiassa paljonkin sellaiselle, joka yrittää ottaa normaaleja kuvia itsestään. Laajakulmalinssi soveltuu erinomaisesti maisemien kuvaamiseen, sillä kuvaan saadaan - noh, laaja kuva, leveästi materiaalia. Mutta ihmistä ja yksityiskohtia kuvatessa on ikävämpi huomata, että aina kuvassa on jotain ylimääräistä reunoilla (ts. täytyy raivata lähettyviltä kaikki mahdollinen pois) tai että oma naama on oudon luikero/paksu, kun on kuvannut vähän oudosta kulmasta. Kohdealue on korostettuna ja reunat hieman kapenevat, vähän kuin kalansilmäefektissä.

Täytyi siis opetella hyödyntämään automaattista laajakulmaa.

  • Tässä: Farkut, 9,90e H&M



Arvatenkin jalkoja kannattaa kuvata alhaalta päin, jopa lattialta. Huomatkaa toki, että laajakulma on todellakin laaja. Kuvassa näkyy nimittäin katonraja, joka paljastaa käytetyn alakulman ja sen, että mittasuhteet ovat todellakin vääristyneet. Tässä tapauksessa omaksi edukseni. Koivet näyttävät barbimaisen pitkiltä ja valaistus tuo myös olemattomiin pohkeisiini täytettä.



Kokonaisessa kuvassa kroppa näyttää hieman vinksahtaneelta, koska yläruumis on niin pieni verrattuna kinttuihin. Uskon kuitenkin, että tuota kikkaa käytetään myös oikeassa mainoskuvissa. Tuskin ainakaan mistään yläkulmista lähdetään kuvailemaan päivän pöksyjä.



Ps. Korkkarit kuvausrekvisiittaa

1 kommentti:

Kommentit ovat tervetulleita <3